Ratio Solar Box

De Solar Box heeft de zelfde functionaliteit als een Smart Box inclusief een paar extra functies. Er is een Solar-modus die u de mogelijkheid geeft uw auto met 100% gratis eigen opgewekte energie te laden. Ook is er een Fast-modus en is de Solar Box voorzien van technieken zoals Load balancing en Power sharing.

Duurzaam

Met de Solar Box kunt u er voor kiezen uw voertuig 100% met eigen opgewekte energie te laden. Dit door middel van de Solar modus.

Fast modus

De Solar Box in Fast-modus zal uw voertuig op de maximaal ingestelde snelheid laden. Als de zonnepanelen niet genoeg energie opwekken zal er ook stroom vanuit het net gebruikt worden.

Power sharing

Met Power sharing kunnen tot maximaal vier elektrische auto’s gelijktijdig worden geladen op één stroomaansluiting.

Solar-modus

In de Solar-modus kunt u uw auto opladen via uw zonnepanelen. In deze modus is het zo dat wanneer de beschikbare stroom onder het minimum van 6A komt, het opladen van het voertuig wordt gestaakt totdat er weer voldoende zonne-energie beschikbaar is om de auto verder te laden. Op deze manier maakt u dus 100% gebruik van uw eigen opgewekte zonen-energie voor het laden van uw auto. Dit houd wel in dat uw auto overdag dient te laden en het kan in deze modus zo zijn dat de auto niet snel wordt opgeladen.

het is ook mogelijk om in deze modus stroom van het net toe te voegen zodat het opladen altijd met minimaal 6A zal gebeuren.

Fast-modus

In de Fast-modus kunt u laden met de maximale laadsnelheid die is instelt in het laadstation of die uw auto ondersteund. Hierbij zal stroom uit het net gebruikt worden als de zonnepanelen niet genoeg energie opwekken om de maximaal ingestelde laad snelheid te behalen.

Load balancing

Load balancing zorgt er voor dat de laadsnelheid aanpast word op het overige verbruik in huis. Een modern woonhuis is voorzien van een warmtepomp, keuken apparatuur en andere elektrische apparaten die veel stroom vereisen. Als er veel van deze apparaten aan het energienetwerk zijn gekoppeld vergroot dat de kans op overbelasting. Duurt deze overbelasting te lang dan is er het risico van stroomuitval. De stroomspoelen die worden meegeleverd, worden in de meterkast om de ingaande stroomleidingen geplaatst en via een sensorbox verbonden met de Smart Box. zo dat continue het totale vermogen van het woonhuis gemeten word en bij dreiging van overbelasting wordt het laden van de auto(s) tijdelijk verlaagt.

Power sharing

Met Power sharing kunnen tot maximaal vier elektrische auto’s gelijktijdig worden geladen op één stroomaansluiting. U kunt dan dus met maximaal 4 auto’s gelijktijdig laden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de verdeling van de stroom.

Laden zonder extra kosten

Er is geen abonnement nodig om alle smart functies te gebruiken. Alle smart functies zijn gemakkelijk via het display op de lader in te stellen.

Inzicht in verbruik

De Smart Box is voorzien van een geïntegreerde kWh meter. Hiermee kan zowel de actuele laadinformatie als die van de laatste 5 sessies worden uitgelezen. Ideaal als u bijvoorbeeld een gedeelte kan declareren op het werk.

Optioneel

Het is mogelijk om een sleutel vergrendeling toe te voegen aan u laadstation. Hierdoor kunt u in een handomdraai het laadstation stroomvrij maken.

Garantie

Op de lader ontvangt uw 3 jaar bring-in garantie. Omdat Ratio een Nederlands bedrijf is is de afhandeling hiervan gemakkelijk en snel geregeld.

plaatsing

Het laadstation is geschikt voor zowel binnen als buiten. het laadstation heeft de IP-waarden IP54 daardoor is hij spatwaterdicht en stofvrij.
JK-EVsolutions kan de installatie van het laadstation voor u uithanden nemen dit doen wij dan in samenwerking met een van onze partners.
Het is ook mogelijk om een eigen installateur in te zetten voor de installatie.

 

Norm:IEC 61851
Aansluit spanning:1-fase of 3-fase, 16A of 32A,  230V/ 400V / 50 Hz
Max. uitgang stroom:22kW, instelbaar 10A, 16A en 32A
Laadkabel lengte:Recht 5m, Recht 10m, Spiraal 4m
Laatkabel versie:IEC 62196, type 1 of type 2
Outlet versieIEC 62196, type 2 outlet
Omgevingstemperatuur:-25C° tot +40C°
Beschermingsgraad:IP54
Behuizing:Polycarbonaat, kleur zwart, afdekring ABS, verchroomd
Statusinformatie:Display
Afmetingen (L x B x H):400 x 250 x 105 mm
Gewicht:4 kg
Montage:Wandmontage, Of op een paal

Hebt u een keuze kunnen maken?

Omdat een laadoplossing vaak een maatoplossing is kijkt het JK team graag met u mee. Dit zodat we samen een passende oplossing voor uw situatie kunnen vinden.