Ratio Smart Box

De Smart Box beschermt ieder woonhuis tegen overbelasting terwijl de auto op maximale snelheid laadt.
De Smart Box is voorzien van de nieuwste technieken zoals Load balancing en Power sharing die er voor zorgen dat er slim
wordt omgegaan met de capaciteit van de stroomaansluiting. ook is het mogelijk om met de geïntegreerde kWh meter, actuele laadinformatie uit te lezen 

Load balancing

Load balancing is de techniek die de laadsnelheid aanpast op het overige verbruik in huis. Heeft u thuis apparaten die veel stroom verbruiken. Dan is de ratio smart lader een goede optie voor u.

Power sharing

Met Power sharing kunnen tot maximaal vier elektrische auto’s gelijktijdig worden geladen op één stroomaansluiting.

inzicht in verbuik

De Smart Box is voorzien van een geïntegreerde kWh meter. Hiermee kunt u zowel de actuele laadinformatie zien. ook kunnen de laatste 5 sessies worden uitgelezen.

Load balancing

Load balancing zorgt er voor dat de laadsnelheid aanpast word op het overige verbruik in huis. Een modern woonhuis is voorzien van een warmtepomp, keuken apparatuur en andere elektrische apparaten die veel stroom vereisen. Als er veel van deze apparaten aan het energienetwerk zijn gekoppeld vergroot dat de kans op overbelasting. Duurt deze overbelasting te lang dan is er het risico van stroomuitval. De stroomspoelen die worden meegeleverd, worden in de meterkast om de ingaande stroomleidingen geplaatst en via een sensorbox verbonden met de Smart Box. zo dat continue het totale vermogen van het woonhuis gemeten word en bij dreiging van overbelasting wordt het laden van de auto(s) tijdelijk verlaagt.

Power sharing

Met Power sharing kunnen tot maximaal vier elektrische auto’s gelijktijdig worden geladen op één stroomaansluiting. U kunt dan dus met maximaal 4 auto’s gelijktijdig laden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de verdeling van de stroom.

Laden zonder extra kosten

Er is geen abonnement nodig om alle smart functies te gebruiken. Alle smart functies zijn gemakkelijk via het display op de lader in te stellen.

Inzicht in verbruik

De Smart Box is voorzien van een geïntegreerde kWh meter. Hiermee kan zowel de actuele laadinformatie als die van de laatste 5 sessies worden uitgelezen. Ideaal als u bijvoorbeeld een gedeelte kan declareren op het werk.

Optioneel

Het is mogelijk om een sleutel vergrendeling toe te voegen aan u laadstation. Hierdoor kunt u in een handomdraai het laadstation stroomvrij maken. 

Garantie

Op de lader ontvangt uw 3 jaar bring-in garantie. Omdat Ratio een Nederlands bedrijf is is de afhandeling hiervan gemakkelijk en snel geregeld.

plaatsing

Het laadstation is geschikt voor zowel binnen als buiten. het laadstation heeft de IP-waarden IP54 daardoor is hij spatwaterdicht en stofvrij.  
JK-EVsolutions kan de installatie van het laadstation voor u uithanden nemen dit doen wij dan in samenwerking met een van onze partners. 
Het is ook mogelijk om een eigen installateur in te zetten voor de installatie. 

 
Norm: IEC 61851
Aansluit spanning: 1-fase of 3-fase, 16A of 32A,  230V/ 400V / 50 Hz
Max. uitgang stroom: 22kW, instelbaar 10A, 16A en 32A
Laadkabel lengte: Recht 5m, Recht 10m, Spiraal 4m
Laatkabel versie: IEC 62196, type 1 of type 2
Outlet versie IEC 62196, type 2 outlet
Omgevingstemperatuur: -25C° tot +50C°
Beschermingsgraad: IP54
Behuizing: Polycarbonaat, kleur zwart, afdekring ABS, verchroomd
Statusinformatie: Display
Afmetingen (L x B x H): 400 x 250 x 105 mm
Gewicht: 4 kg
Montage: Wandmontage, Of op een paal

Hebt u een keuze kunnen maken?

Omdat een laadoplossing vaak een maatoplossing is kijkt het JK team graag met u mee. Dit zodat we samen een passende oplossing voor uw situatie kunnen vinden.